Euroafrica Digital Ventures och Bongo5 Media Group ingår avsiktsförklaring rörande en investering för majoritet i det ledande medieföretaget

Euroafrica Digital Ventures ABs ("Euroafrica Digital Ventures" och "Bolaget") tanzaniska dotterföretag Afrieuro Digital Ventures Ltd har tecknat en avsiktsförklaring om att investera 3.5 MSEK för 51% av mediabolaget Bongo5 Media Group genom en riktad nyemission.

Bongo5 Media Group består av den ledande nyhetssajten www.Bongo5.com och har en stark närvaro genom sina sociala media kanaler med över 4,5 miljoner följare på Instagram, Youtube och Facebook. Bongo5 grundades år 2006 och har sedan dess etablerat sig som en betrodd nyhetskälla och innehållsskapare.

 

Ledningen i Euroafrica ser starka synergier inom försäljning, marknadsföring och vidareetablering av varumärket. Bongo5 Media Group är idag vinstdrivande och Euroafrica förväntar sig att investeringen kommer att resultera i ökad omsättning från ett breddat produktsortiment och ett starkare helhetserbjudande till annonsörer. Därutöver bedömer ledningen i Euroafrica att investeringen som ger majoritetskontroll kommer att resultera i ytterligare operationella synergier.

 

Euroafrica äger sedan tidigare de ledande online marknadsplatserna Zoomtanzania och Kupatana, likt Blocket och Aftonbladet ser ledningen vidare att våra marknadsplatser kommer att kunna kapitalisera på den stora räckvidd som Bongo5 plattformen ger. Målsättningen är att det ska ske en full-integration mellan tjänsterna så att användarna från Zoomtanzania och Kupatana ska få tillgång till alla tjänster genom våra appar. 

Philip Ebbersten, VD för Euroafrica Digital Ventures kommenterar

"Media och content är en strategisk viktig marknad för oss att kunna utöka vår produktsortiment när vi nu lägger till flera tjänster i appen. Bongo5 passar perfekt in i vår portfölj med nyheter, sport och underhållning. Vi kan nu vara med och utveckla den tanzaniska mediemarknaden och samtidigt skapa nyheter och marknadsföring kring Kupatanas tjänster, där Bongo5 Media Group passar väl in. Nästa steg är att göra en "due diligence" för att sedan skriva ett bindande avtal"

Luca Neghesti, Founder Bongo5 Media Group kommenterar

"I am very excited to have signed a letter of intent with the visionary firm Afrieuro Digital Ventures. We are confident that once concluded, this partnership will bring about the necessary investment and resources to unlock Bongo5's full potential, achieving greater reach and success across the African continent."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Philip Ebbersten, VD Euroafrica Digital Ventures AB

E-post: [email protected]

Telefon: +46 (0) 73 816 89 94

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB 08-684 211 10 [email protected]

 

Offentliggörande av information

Denna information är sådan som Euroafrica Digital Ventures AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 maj 2022 kl. 10.00 CET.

Om Euroafrica

Euroafrica Digital Ventures AB (publ) är ett techbolag inom digital media. Bolaget har under mer än ett decennium arbetat med marknadsföring i digitala kanaler och utvecklat kundanpassade SaaS-lösningar för effektivare och bättre resultat för marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har Bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp- och säljplattform och ska stärka denna befintliga plattform genom att nyttja synergierna mellan Bolagets tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika.

 

För mer information, se Euroafricas hemsida www.euroafricadigitalventures.com

Följ oss i sociala medier på Linkedin https://www.linkedin.com/company/euroafrica-digital-ventures


Om Euroafrica

Webbplats
www.euroafricadigitalventures.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Euroafrica via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn EURA ISIN-kod SE0015660345 Certified Adviser Mangold Fondkommission