Euroafrica Digital Ventures dotterbolag rapporterar om en framgångsrik testkamp med Dafgårds och ClearOn

Som tidigare har meddelats har Euroafrica Digital Ventures dotterbolag Social Media Lab påbörjat en testkampanj tillsammans med Dafgårds för kupongdistribution i Social medier. Testkampanjen är nu över och den initiala analysen är att det är en mycket effektiv metod att nå ut till sin målgrupp

Euroafrica, ClearOn och Dafgårds mål med testkampanjen var att gå ut med ett erbjudande till en specifik målgrupp om att ladda ned en kupong med erbjudande om att köpa en produkt och få en produkt på köpet. Syftet med kampanjen har två delar varav den ena är att marknadsföra produkten och den andra att få målgruppen att testa varan genom att aktivt ladda ned erbjudande i sin mobil för att kunna konvertera erbjudandet. Bolaget har distribuerat kupongerna med given marknadsföringsbudget vilket är svårt att veta innan vi hade genomfört testkampanjen. Den initiala utvärderingen är att exponeringen och konverteringen av erbjudande är mycket bra och kostnadseffektivt.

Nästa steg är att ClearOn kommer att presentera produkten vid deras event den 14 november 2021 med alla sina kunder. Sälj- och marknadsföringsmaterial samt diskussioner sker i anslutning till och efter eventet. I ClearOns nätverk ingår ca 5 000 rikstäckande butiker för vilka det förmedlas kupongkampanjer för varumärken som exempelvis Coca-Cola, Unilever och Dafgårds. ClearOn gör årligen ca 2500 kampanjer på uppdrag av sina kunder. Efter den framgångsrika testkampanjen har tekniken och metoden verifierats för att erbjuda sina kunder en ny möjlighet och metod att distribuera sina kuponger till konsumenterna.

Fredrik Holmström, VD för Social Media Lab kommenterar

Vi har nu genomfört den första kampanjen med denna nya teknik. Utfallet har överträffat förväntningarna och vi ser fram emot att kunna erbjuda denna tjänst som en regelbunden och ny standard till företag och varumärken framåt. ClearOn kommer nu aktivt att marknadsföra och sälja vår teknik och erbjudande men vi kan även sälja tjänsten själva vilket vi redan har gjort. Vi kommer snart att påbörja en ny kampanj med ett stort varumärke. Vi kommer även framåt att koppla in flera sociala medieplattformar för att kunna bredda tjänsten utanför Facebook och Instagram.

Pierre Gewerth Produktchef för ClearOn kommenterar

Det är oerhört viktigt att synas där konsumenterna befinner sig och genom denna lösning har vi ett starkt erbjudande till våra kunder. Vi har nu genomfört en lyckad kampanj med detta nya distributionssätt. ClearOn kommer starta försäljningen av tjänsten i mitten på november i samband med ClearEvent, men vi har redan nu fått förfrågningar från andra företag att använda formatet. Vårt samarbete med Social Media Lab går långt tillbaka och jag ser att denna innovativa lösning kommer att stärka vårt samarbete ytterligare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Philip Ebbersten, VD Euroafrica Digital Ventures AB

E-post: [email protected]

Telefon: +46 (0) 73 816 89 94

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB 08-684 211 10 [email protected]

Om Euroafrica

Euroafrica Digital Ventures AB (publ) är ett techbolag inom digital media. Bolaget har under mer än ett decennium arbetat med marknadsföring i digitala kanaler och utvecklat kundanpassade SaaS-lösningar för effektivare och bättre resultat för marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har Bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp- och säljplattform och ska stärka denna befintliga plattform genom att nyttja synergierna mellan Bolagets tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika.

För mer information, se Euroafricas hemsida www.euroafricadigitalventures.com

Följ oss i sociala medier på Linkedin https://www.linkedin.com/company/euroafrica-digital-ventures


Om Euroafrica

Webbplats
www.euroafricadigitalventures.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Euroafrica via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn EURA ISIN-kod SE0015660345 Certified Adviser Mangold Fondkommission