Euroafrica Digital Ventures dotterbolag Kupatana tillsätter ny VD - ökar fokuset på försäljning

Euroafrica Digital Ventures AB (publ)s ("Euroafrica" eller "Bolaget") dotterbolag Kupatana har idag utsett Sophia George Lukinga till ny VD med tillträde den 5 juni 2023.

Bakgrunden till att bolaget väljer att tillsätta Sophia Lukinga som VD, är det ökade fokuset på intäkter med utgångspunkt i den nya säljstrategi som implementerats i organisationen sedan Sophia tillträdde som försäljningschef i februari i år.

Sophia Lukinga har mer än 10 års erfarenhet av försäljning, varav över 5 år hos JCDecaux. Sophia tillträdde som försäljningschef i Kupatana den 1:a februari i år och har under årets första månader visat på fina resultat, och implementerat en ny strategi för säljteamet på plats i Tanzania.

Avgående VD, Sammy Ben Abla har under tiden han varit i bolaget, säkerställt att verksamheten och teamet på plats i Tanzania, satt en struktur och en produktportfölj som på kort tid positionerat Kupatana på den tanzaniska annonsmarknaden. Sammys kunskap i emerging markets och förståelse för classifieds har satt Kupatana & Zoom Tanzania som nummer ett och därmed den ledande aktören inom sin nisch i Tanzania.

Sammy arbetar under sin uppsägningstid kvar i bolaget, och gör överlämning till Sophia parallellt med att bidra i den svenska verksamheten i vidareutvecklingen av Saas-plattformen Social Content, som inlett året på ett positivt sätt och som även är på väg att rullas ut i Tanzania.

Lotta Tjulin Thörnqvist, VD för Euroafrica Digital Ventures kommenterar:

"Sophia har på mycket kort tid kommit in i verksamheten och identifierat en rad åtgärder för att ta försäljningen till nästa nivå. Att få tillsätta henne i rollen som VD nu gör att vi kan växla upp ytterligare och med full kraft exekvera på den säljstrategi hon arbetat fram tillsammans med teamet under våren. Vi skickar ett varmt tack till Sammy för den tiden han varit aktiv i bolaget och önskar honom lycka till i framtida utmaningar".

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lotta Tjulin Thörnqvist, VD Euroafrica Digital Ventures AB E-post: [email protected]
Telefon: +46 703862497

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Om Euroafrica

Euroafrica Digital Ventures AB (publ) är ett techbolag inom digital media. Bolaget har under mer än ett decennium arbetat med marknadsföring i digitala kanaler och utvecklat kundanpassade SaaS-lösningar för effektivare och bättre resultat för marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har Bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp- och säljplattform och ska stärka denna befintliga plattform genom att nyttja synergierna mellan Bolagets tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika.

För mer information, se Euroafricas hemsida www.euroafricadigitalventures.com Följ oss i sociala medier på Linkedin https://www.linkedin.com/company/euroafrica- digital-ventures


Om Euroafrica

Webbplats
www.euroafricadigitalventures.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Euroafrica via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn EURA ISIN-kod SE0015660345 Certified Adviser Mangold Fondkommission