Euroafrica Digital Ventures dotterbolag Kupatana och Uber gör det enkelt att ta sig fram i Tanzania

Euroafrica Digital Venture AB:s ("Euroafrica Digital Ventures" och "Bolaget") dotterbolag Kupatana är Tanzanias största online marknadsplats - låt vara produkter eller tjänster. Sedan starten och nu med förvärvet av konkurrenten Zoomtanzania besöks sajterna av flera miljoner tanzanier årligen. För att vara i framkant och ta vara på landets ekonomiska tillväxt inom online marknadsplatser kommer flera tjänster att lanseras men först ut är integrering av Uber för att göra det möjligt att boka resor genom Kupatana appen Det blir den första kompletta Native Uber API integrationen för en marknadsplats i Tanzania och ett första steg i vår strategi att bli en framtida super-app.

Kupatana har påbörjat arbetet med att lansera flera vardagstjänster. Bolagets första samarbete är med Uber som innebär att våra användare får tillgång till ett enkelt sätt boka Uber bilar. Bolaget ser bra affärsmöjligheter och fler intäktsströmmar genom att erbjuda marknaden en app som hjälper med flertalet dagliga tjänster. Fler tjänster som kommer att lanseras är bla att kunna boka hotell/flyg/restaurang/evenemang och toppa upp mobiler med krediter, betala försäkringar, vägskatter mm.

Både Kupatana och Uber på den tanzaniska marknaden är engagerade i att ge människor en problemfri, end-to-end upplevelse och båda parter ser fram emot att göra det enklare att utföra vardagliga tjänster.

Philip Ebbersten, VD för Euroafrica Digital Ventures kommenterar

" Studier från andra marknader som har gjort liknande ser att 50% som beställer Uber genom marknadsplatsen gör en till beställning inom två veckor och att 45% av de som bokar Uber kommer tillbaka mer ofta än andra användare vilket ökar aktiviteten av våra användare för köp- och sälj. Vidare ökar trafiken betydligt med denna typ av integrationer. Vi ser fram emot detta samarbete och arbetar med att på sikt kunna utveckla fler initiativ som dessa. Vi står med en stor lansering av vår nya plattform och jobbar parallellt med vår vision att bli en super-app likt aktörer som Grab i Sydostasien."

Offentliggörande av information

Denna information är sådan som Euroafrica Digital Ventures AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 februari 2022 kl. 10.00 CET

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Philip Ebbersten, VD Euroafrica Digital Ventures AB

E-post: [email protected]

Telefon: +46 (0) 73 816 89 94

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB 08-684 211 10 [email protected]

Om Euroafrica

Euroafrica Digital Ventures AB (publ) är ett techbolag inom digital media. Bolaget har under mer än ett decennium arbetat med marknadsföring i digitala kanaler och utvecklat kundanpassade SaaS-lösningar för effektivare och bättre resultat för marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har Bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp- och säljplattform och ska stärka denna befintliga plattform genom att nyttja synergierna mellan Bolagets tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika.

För mer information, se Euroafricas hemsida www.euroafricadigitalventures.com

Följ oss i sociala medier på Linkedin https://www.linkedin.com/company/euroafrica-digital-ventures


Om Euroafrica

Webbplats
www.euroafricadigitalventures.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Euroafrica via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn EURA ISIN-kod SE0015660345 Certified Adviser Mangold Fondkommission