Euroafrica Digital Ventures dotterbolag Kupatana blir officiell lanseringspartner i Afrika för den svenska krypto börsen Bluedot Crypto

Euroafrica Digital Ventures AB (publ)s ("Euroafrica" eller "Bolaget") dotterbolag Kupatana har idag tecknat ett kommersiellt avtal med det svenska crypto företaget Bluedot Holding LTD ("Bluedot"). Avtalet innebär att Kupatana under exklusivitet kommer att sköta samtliga medieköp för Bluedot på den Tanzaniska marknaden under deras lansering som sker i slutet av februari, och pågår under sex veckor. Avtalet innebär att digital media som köps på uppdrag av Kupatana under lanseringskampanjen för Bluedot, till ett värde om ca 300,000 SEK. Kupatana och Bluedot avser att ingå ett bindande årsavtal efter lanseringen, samt expansion till fler länder.

Nystartade Bluedot Crypto tog i somras in 20 miljoner kronor för att etablera sig som en av de stora globala krypto börserna. Snart lanseras bolagets tjänst på de första marknaderna med hjälp av Kupatana som är den ledande marknadsplatsen i Tanzania. Kupatana kommer med sin lokala expertis att bygga den strategiska lanseringsplanen samt sköta alla medieköp vilket innebär en av de mest signifikanta kommersiella avtal som ingåtts sedan lansering. Den afrikanska marknaden är en av de snabbast växande krypto marknaderna. Enligt Chainalysis, a blockchain forensics firm, så växte den Afrikanska krypto marknaden med över 1200% mellan 2020 och 2021 där Tanzania, Kenya, Nigeria och Sydafrika samtliga rankade topp 20 för globalt krypto användande.


Lotta Tjulin Thörnqvist, VD för Euroafrica Digital Ventures kommenterar:

"Avtalet med Bluedot markerar en milstolpe i Kupatanas resa. Med exklusivitet från strategi till exekvering i medieköp under lanseringsfasen, sätter vi grunden för ett fortsatt samarbete i såväl Tanzania, som i utrullningen på ytterligare lokala marknader för Bluedot".


Mikael Olsson, Founder och huvudägare i Bluedot Crypto kommenterar:

"Vår mission är att bidra till finansiell frihet i världen, där Afrika och Tanzania är högt prioriterade. Vi känner stor tillit till EuroAfrica Digital Ventures förmåga att marknadsföra Bluedot i Tanzania. Upplägget man presenterade var mycket gediget och genomarbetat och vi tror att Tanzania blir en nyckelmarknad för Bluedot".

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lotta Tjulin Thörnqvist, VD Euroafrica Digital Ventures AB
E-post: [email protected]
Telefon: +46 703862497

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Om Euroafrica
Euroafrica Digital Ventures AB (publ) är ett techbolag inom digital media. Bolaget har under mer än ett decennium arbetat med marknadsföring i digitala kanaler och utvecklat kundanpassade SaaS-lösningar för effektivare och bättre resultat för marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har Bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp- och säljplattform och ska stärka denna befintliga plattform genom att nyttja synergierna mellan Bolagets tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

För mer information, se Euroafricas hemsida www.euroafricadigitalventures.com
Följ oss i sociala medier på Linkedin https://www.linkedin.com/company/euroafrica-digital-ventures


Om Euroafrica

Webbplats
www.euroafricadigitalventures.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Euroafrica via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn EURA ISIN-kod SE0015660345 Certified Adviser Mangold Fondkommission