Doxa etablerar ny försäljningsorganisation i USA

Doxa bygger återigen upp en försäljningsorganisation för att öka den lokala närvaron i Nordamerika. Kim Minnis har anställts som Nation Sales Manager med placering vid Doxas kontor i Chicago. Kim kommer att bli huvudansvarig för försäljningen på den nordamerikanska marknaden och ska primärt driva försäljning genom befintliga kundkontakter och etablera nya försäljningskanaler för Ceramir och i förlängningen även hela Doxas produktportfölj. I arbetet ingår också att ansvara för och utveckla vårt nätverk med lokala föreläsare (Key opinion leaders) samt närvara vid de stora mässorna och andra försäljningsevent på den nordamerikanska marknaden.

Kim Minnis kommer närmast från Young Innovations Dental i Chicago där hon var National Key Account Manager. Hon har där varit ansvarig för distributörsrelationer och marknadsaktiviteter för ett flertal större dentalbolag. Dessförinnan var hon Key Account Manager och säljare på bland annat Philips Dental.

"Jag är mycket nöjd med att ha fått Kim ombord. Hennes startsträcka bedömer jag som kort eftersom hon är väl bekant med våra befintliga kunder och har ett gediget nätverk inom dentala förbrukningsvaror. Hon är också mycket kunnig inom försäljning via social medier, något USA ligger långt före oss i Europa. Det ska bli mycket spännande att utveckla Doxas försäljningsarbete med henne i vårt team och även inspireras av hennes erfarenheter från den amerikanska marknaden", säger VD Henrik Nedoh.

Uppsala den 06 november 2019

För ytterligare information:

Henrik Nedoh VD, telefon 018-478 2000

E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se

Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Kort om Doxa

Doxa är ett uppsalabaserat dentalbolag som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar bioaktiva, vävnadsvänliga och lättanvända förbrukningsvaror inom global tandvård. Utvecklingen baseras på en väl patenterad biokeramisk teknologisk plattform. Våra produkter säljs och marknadsförs under produktnamnet Ceramir®. Ceramir® Crown & Bridge och Ceramir® Bioceramic Implant Cement som är
re-mineraliserande, vävnadsvänliga och för tandläkaren tidseffektiva dentalcement för permanent cementering av kronor och broar.
Doxa AB är listat på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser (tel: 08-463 83 00; e-mail [email protected] ).


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB