Cyxones CMO avgår

Cyxone (publ) meddelar idag att Chief Medical Officer (CMO) Cornel Pater lämnar företaget med omedelbar verkan av personliga skäl. Den planerade fas 2b-studien i reumatoid artrit (RA) går framåt och arbetsuppgifterna kommer under en övergångsperiod att täckas av Cyxones ledningsgrupp och medicinska rådgivare. Rekrytering av ny CMO har påbörjats.

"Vi går framåt med fas 2b-studien i RA och ser inga omedelbara utmaningar medan vi letar efter en ny CMO. Jag vill tacka Cornel för hans engagemang och värdefulla bidrag till Cyxone under den tid han har varit hos oss", kommenterar VD Tara Heitner.

Kontakt

Tara Heitner, VD
Tel: 0707 81 88 08
Email: [email protected]

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 februari 2022, kl. 08.30.

Om Cyxone

Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar i immunsystemet såsom reumatoid artrit och multipel skleros såväl som för akuta respiratoriska sjukdomstillstånd som orsakats av virus. Rabeximod är en läkemedelskandidat i Fas 2 och utvärderas som behandling för reumatoid artrit och måttlig covid-19. T20K är en läkemedelskandidat i Fas 1 för behandling av multipel skleros. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefon: 08-528 00 399, e-post: [email protected]. För mer information besök www.cyxone.com.


Om Cyxone

Cyxone är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på en typ av naturliga växtproteiner, s.k. cyclotider. Cyclotidteknologin har förutsättningar att kunna ge nya läkemedel med fördelaktiga farmakologiska effekter på sjukdomar som idag saknar effektiva och säkra behandlingar.

Webbplats
www.cyxone.com
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CYXO ISIN-kod SE0007815428 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB