REG

Cyxone utser Urban Ottosson till ny CFO

Cyxone AB (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, har rekryterat Urban Ottosson som ny Chief Financial Officer (CFO) med tillträde den 15 juni 2023 och ersätter Ola Skanung.

Urban har en civilekonomexamen från Lunds universitet samt en examen från KTH Executive School i Stockholm. Han har haft flera CFO befattningar i en lång rad noterade företag och har en gedigen bakgrund inom M&A, affärsstrategier, Investor Relations samt ekonomistyrning. Urban kommer att efterträda Ola Skanung som har varit bolagets CFO sedan 2022 och tidigare mellan 2015 - 2021.

"Jag är tacksam att bli erbjuden rollen som CFO i Cyxone. Jag ser fram emot att bidra till att driva projekten vidare och att på så sätt hjälpa människor med autoimmuna sjukdomar ", säger Urban Ottosson.

"Vi är mycket glada att få in Urban Ottosson i vårt team. Urban kommer in med mycket gediget kunnande med sina många år inom M&A, kapitalanskaffning, affärsstrategier och ekonomistyrning. Han kommer vara en fantastisk support till bolaget och den resa vi kommer göra. Samtidigt vill jag tacka Ola för sitt stora engagemang i Cyxone sedan många år och uppskattar att han alltjämt kommer finnas med som rådgivare i bakgrunden", säger Carl-Magnus Högerkorp, VD Cyxone.

Kontakt
Carl-Magnus Högerkorp, VD
Tel: 070 781 88 12
E-post: [email protected] 

Om Cyxone
Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB. För mer information, besök www.cyxone.com 


Om Cyxone

Cyxone är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på en typ av naturliga växtproteiner, s.k. cyclotider. Cyclotidteknologin har förutsättningar att kunna ge nya läkemedel med fördelaktiga farmakologiska effekter på sjukdomar som idag saknar effektiva och säkra behandlingar.

Webbplats
www.cyxone.com
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CYXO ISIN-kod SE0007815428 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB