Cyxone gör framsteg med patentportföljen för Rabeximod

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, är glada att kunna meddela att registreringar i nationell fas har slutförts på ett stort antal relevanta marknader för fyra av dess pågående PCT-ansökningar inriktade till kliniskt tillämpliga former och formuleringar av Rabeximod, såväl som deras medicinska användning, vilket potentiellt ger patentskydd fram till 2041.

Cyxone rapporterade i november 2020 inlämnandet av fem nya patentansökningar genom det internationella patentsamarbetet (PCT) för att stärka det immateriella skyddet för Rabeximod. Cyxone rapporterar idag, enligt plan, de fortsatta framstegen av de fem PCT-ansökningarna, där 4 ansökningar nu framgångsrikt har konverterats till nationell fas. De relevanta patenten är:

PCT/EP2021/065705:  ORAL FORMULATION COMPRISING A CRYSTALLINE FORM OF RABEXIMOD

PCT/EP2021/065697: RABEXIMOD IN THE TREATMENT OF RHEUMATOID ARTHRITIS

PCT/EP2021/065693: NEW USE OF RABEXIMOD

PCT/EP2021/065694: METHOD FOR PREPARING A CRYSTALLINE FORM OF RABEXIMOD

"Vi är glada att kunna meddela att patentprocessen för våra 5 nya patentansökningar fortskrider enligt plan. Patentprocessen är inte helt enkel att navigera, vilket kräver hjälp av skickliga patent jurister och kunniga specialister. Fyra av våra fem PCT-ansökningar har nu konverterats till nationell fas på relevanta nationella marknader. Konverteringen till nationell fas är en viktig milstolpe på patentresan, vilket indikerar att patenten har passerat olika stadier av kritisk granskning. Om patenten godkänns kommer de att ge patentskydd fram till 2041." kommenterar Carl-Magnus Högerkorp, VD, Cyxone. 

Kontakt
Carl-Magnus Högerkorp, VD
Tel: 070 781 88 12
E-post: [email protected] 

Om Cyxone
Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB. För mer information, besök www.cyxone.com


Om Cyxone

Cyxone är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på en typ av naturliga växtproteiner, s.k. cyclotider. Cyclotidteknologin har förutsättningar att kunna ge nya läkemedel med fördelaktiga farmakologiska effekter på sjukdomar som idag saknar effektiva och säkra behandlingar.

Webbplats
www.cyxone.com
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CYXO ISIN-kod SE0007815428 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB