Cyxone erhåller Intention to Grant från europeiska patentverket för delpatentet av substansen T20K

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, kan idag meddela att bolaget har fått besked från det europeiska patentverket om att de avser att godkänna (Intention to Grant) delpatentet EP-Divisional Patent Application 18 172 126.7 med titeln Cyclotides as immunosuppressive agents. Patentet omfattar skydd för läkemedelskandidaten T20K som Cyxone licensierar från Medicinska universitet i Wien och universitetet i Freiburg.

Avsikten att godkänna patentet är en formell informationsgivning från patentverket som indikerar att patentansökan har nått det stadium där patentet är på väg att godkännas. När det har blivit godkänt kommer det vara giltigt till 2032.

"Det är glädjande att fortsatt se hur vi bygger ett starkare patentskydd för T20K i Europa med beskedet om att EPO avser att godkänna vårt del-patent. Patentskyddet stärker projektet och höjer värdet för oss som bolag. Patentskydd är mycket viktigt för framtida kommersialisering av T20K och framför allt på strategiska marknader som den europeiska marknaden utgör", säger Carl-Magnus Högerkorp, VD på Cyxone.

Kontakt
Carl-Magnus Högerkorp, VD
Tel: 070 781 88 12
E-post: [email protected] 

Om Cyxone
Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB. För mer information, besök www.cyxone.com 


Om Cyxone

Cyxone är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på en typ av naturliga växtproteiner, s.k. cyclotider. Cyclotidteknologin har förutsättningar att kunna ge nya läkemedel med fördelaktiga farmakologiska effekter på sjukdomar som idag saknar effektiva och säkra behandlingar.

Webbplats
www.cyxone.com
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CYXO ISIN-kod SE0007815428 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB