REGMAR

Acconeer utvecklar ny, mindre Entry-modul avsedd för närvarodetektion

Efter succén med Entry-modulen XM132 som lanserades förra året utökar nu Acconeer familjen Entry-moduler med en mindre version till lägre pris, som riktar sig till användningsområdet närvarodetektion. Den nya modulen kallas Entry Module XM131 Presence, och kommer att finnas på marknaden i Q1 2022.

Entry Module XM131 Presence är optimerad för närvarodetektion och kommer att ha en lödbar design där radarsensorn A111 kombineras med en ARM Cortex M0 mikrokontrollenhet (MCU), med stöd för 1,8V strömförsörjning. Genom att bara tillåta 1,8 V strömförsörjning hålls antalet komponenter till ett minimum, vilket möjliggör en mindre formfaktor samt ett pris avsett att konkurrera i ett marknadssegment som traditionellt domineras av teknik som ultraljud eller infraröda sensorer. Förutom att hålla priset nere, bidrar det reducerade antalet komponenter relaterade till spänningsreglering också till minskad miljöpåverkan för kundprodukter där 1,8V redan finns i systemet.

XM131 kommer med en mjukvara som är speciellt utvecklad för närvarodetektering, vilket innebär att den kommer att köra en unik modulserver och ha ett eget SDK. Med en modul och mjukvara som är speciellt utformad för närvarodetektion möjliggörs en rad innovativa applikationer till ett konkurrenskraftigt pris. Till exempel kan XM131 användas för att upptäcka personer i ett rum eller för att aktivera väcknings- och låsfunktioner för enheter. För kunder som är intresserade av att använda XM131 är det möjligt att redan nu starta utvärdering baserat på XM132, för att vara redo för produktion strax efter lanseringen av XM131 i början av nästa år. Den nya modulen kommer att finnas tillgänglig i formatet "tape-and-reel", vilket gör det enkelt för kunderna att massproducerade produkter.

"Att använda Acconeers nya Entry-modul XM131 öppnar upp för kostnadseffektiva närvarodetekteringsapplikationer, enkel integration med optimerad formfaktor. XM132 har varit en stor framgång och det ska bli spännande att se hur marknaden tar emot den nya Entry-modulen XM131 "säger Mikael Rosenhed, Head of Product Management.

Högprestandamodulen XM112, baserad på ARM Cortex M7, lanserades i december 2018, för att möjliggöra för kunder att utvärdera sin tillämpning på ett inbyggt system med hög prestanda. I oktober 2019 lanserades IoT-modulen XM122 med inriktning mot batteridriven användning. Där kombineras radarsensorn A111 med en ARM Cortex M4 mikroprocessor och inbyggda uppkopplingsmöjligheter, till exempel Bluetooth.Den första modulen i Entry-familjen, XM132, lanserades i september 2020 och har varit mycket populär tack vare sin lödbara design för smidig integrering i kundprodukter.

För ytterligare information kontakta:
Mikael Rosenhed, Head of Product Management, Acconeer, telefon: +46 10218 92 00, E-mail: [email protected]

Denna information är sådan information som Acconeer AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 30 september 2021 14:00.

Om Acconeer AB
Med banbrytande teknologi har Acconeer utvecklat en radarsensor som öppnar en ny värld för interaktion. Acconeers mikroradarsensor, med låg strömförbrukning, hög precision, liten storlek och hög robusthet, är en 60 GHz robust och kostnadseffektiv sensor för detektion, avståndsmätning, rörelsedetektering och kamerastödda applikationer med behov av låg strömförbrukning. Acconeer kombinerar fördelen med låg strömförbrukning hos pulsade radarsystem med hög noggrannhet hos koherent radar, allt integrerat i en komponent med en yta på endast 28 mm2. radarsensorn kan ingå i en rad mobila konsumentprodukter, från smartphones till wearables, men även inom områden såsom robotar, drönare, Internet of Things, sjukvård, fordonsindustri, industrirobotar samt säkerhets- och övervakningssystem. Acconeer är ett halvledarbolag och har som affärsmodell att sälja hårdvara till tillverkare av konsumentelektronikprodukter. Acconeer är listat på Nasdaq First North Growth Market med tickerkoden ACCON, Redeye är bolagets Certified Advisor (CA) och kan kontaktas via telefon +46 (0)8 121 576 90 eller via mail [email protected] För mer information: www.acconeer.com


Om Acconeer

Baserat på banbrytande forskning från Lunds universitet har Acconeer utvecklat världens minsta, kostnadseffektiva och energisnåla högprecisions 3D radarsystem.

Webbplats
www.acconeer.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Acconeer via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ACCON ISIN-kod SE0010546242 Certified Adviser Redeye

IR-Kontakt

Lars Lindell VD [email protected] 010-218 92 00