Acconeer har levererat mer än en miljon radarsensorer

I och med idag har Acconeer skeppat mer än en miljon av sin A111 pulsade koherenta radarsensor totalt sedan bolaget började sälja utvärderingskit (EVK) i februari 2018.

- Idag levererar vi vår miljonte radarsensor sedan vi började sälja den online, vilket är en fantastisk milstolpe att fira. Detta bevisar att vi kan leverera på vårt åtagande och att vi nu har en bra kundbas som köper vår sensor i stora volymer. Nu är vi ute efter att öka takten vi säljer till ytterligare för att snart passera två miljoner levererade sensorer, säger Lars Lindell, vd, Acconeer.

I februari 2020, 24 månader efter försäljningsstart, passerade Acconeer 100 000 sålda sensorer. Sju månader senare dubblades den siffran, och bolaget passerade 200 000 sålda sensorer. Att gå från 200 000 till en halv miljon tog mindre än ett år, och nu tio månader senare har siffran dubblats igen och en miljon sålda sensorer passeras. Från och med 2021 rapporterar Acconeer ackumulerad försäljning av sensorer i finansiella rapporter, i slutet av Q1 2022 hade bolaget sålt totalt 860 000 radarsensorer sedan start.

För ytterligare information kontakta:
Lars Lindell, vd Acconeer, Telefon +46 10 218 92 00, Mail: [email protected] 

Om Acconeer AB

Med banbrytande teknologi har Acconeer utvecklat en radarsensor som öppnar en ny värld för interaktion. Acconeers mikroradarsensor, med låg strömförbrukning, hög precision, liten storlek och hög robusthet, är en 60 GHz robust och kostnadseffektiv sensor för detektion, avståndsmätning, rörelsedetektering och kamerastödda applikationer med behov av låg strömförbrukning. Acconeer kombinerar fördelen med låg strömförbrukning hos pulsade radarsystem med hög noggrannhet hos koherent radar, allt integrerat i en komponent med en yta på endast 28 mm2. radarsensorn kan ingå i en rad mobila konsumentprodukter, från smartphones till wearables, men även inom områden såsom robotar, drönare, Internet of Things, sjukvård, fordonsindustri, industrirobotar samt säkerhets- och övervakningssystem. Acconeer är ett halvledarbolag och har som affärsmodell att sälja hårdvara till tillverkare av konsumentelektronikprodukter. Acconeer är listat på Nasdaq First North Growth Market med tickerkoden ACCON, Redeye är bolagets Certified Advisor (CA) och kan kontaktas via telefon +46 (0)8 121 576 90 eller via mail [email protected] För mer information: www.acconeer.com


Om Acconeer

Baserat på banbrytande forskning från Lunds universitet har Acconeer utvecklat världens minsta, kostnadseffektiva och energisnåla högprecisions 3D radarsystem.

Webbplats
www.acconeer.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Acconeer via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ACCON ISIN-kod SE0010546242 Certified Adviser Redeye

IR-Kontakt

Lars Lindell VD [email protected] 010-218 92 00